søndag 23. februar 2014

Digital læringsressurs

I dette innlegget skal jeg presentere en digital læringsressurs som er nyttig for meg. Jeg tar med en definisjon fra kunnskapsdepartementet her: " Med digitale læringsressurser menes pedagogiske redskaper som kan brukes til læringsformål og som utnytter IKT for å fremme læring via produkter, tjenester og prosesser. Slike ressurser kan koples til ulike medier og læringsformer." 
NDLA= Nasjonal digital læringsarena, er et eksempel på et slikt pedagogisk redskap som jeg vil presentere her. 18 fylkeskommuner har gått sammen om å etablere NDLA for å kjøpe inn og utvikle fritt tilgjengelige læremidler for den videregående opplæringen. 
I vårt fag, helsearbeiderfag, har vi lagt ut en del linker til NDLA. Det kan være til sider hvor de har lagt inn videoer som illustrerer diverse prosedyrer, som f.eks. denne siden. Der kan elevene gå inn og se på videoene fra YouTube. I its learning har vi også fagstoff og en del videoer, men det som er en klar fordel med NDLA, er at de har spilt inn fagstoffet, slik at elevene kan høre det som står skrevet. Det er en stor fordel for bl.a. elever fra andre land, og elever med skrive og lesevansker. Vi finner også en del animasjoner som kan gjøre forståelsen og innlæringen lettere for mange. Variasjon er jo også viktig for god læring, så derfor oppfordrer vi deltakerne våre til å bruke fagstoff og oppgaver fra både Its learning og fra NDLA, i tillegg til å bruke bøker.
Her er illustrasjonsvideoer om NDLA:

3 kommentarer:

  1. Da jeg leste i Arne Krokans bok "Smart læring" ble jeg oppmerksom på at Ndla har samskrivingsprogram. De bruker Etherpad, og man trenger ingen konto for å begynne å samskrive. Det er bare å levere ut adressen til dokumentet til de du vil samskrive med, etter at du har klikket på "Skriv saman no". Det virker ganske enkelt. Du finner det ved å gå til samskrive.ndla.no

    SvarSlett
    Svar
    1. Interessant! Her er et godt eksempel på hvor greit man kan dele sin kunnskap og erfaring med andre.

      Slett
  2. Hei Beate. Ja, dette samskrivingsprogrammet har vi brukt litt inne i den ordinære skolen. Og det er enkelt å bruke. Du kan vel redigere blogginnlegget ditt om du vil legge dette inn i det opprinnelige innlegget.

    SvarSlett