tirsdag 18. februar 2014

Film fra YouTube


Den andre blogginnlegget mitt skal være en youtube film som har relevans i forhold til nettlæring. Jeg har nå sett litt og funnet en liten film fra SeLL media, og tittelen er "Hvordan fremme refleksiv praksis gjennom nettstudier?" Det er bla.a NKS nettstudier, Bergen kommune og kommunene i Midtre og Indre Namdal som har lagd denne filmen. Du ser den her: 

Som vi ser her (jeg tok et SnagIt bilde midt inne i filmen), så ender de opp med fem kriterier for å fremme reflektiv praksis: 

Er det noe her vi kan lære i forhold til nettstudium for helsefagarbeidere? Ja, absolutt vil jeg si, og vi gjør nok endel av dette. Kanskje uten at vi er klar over det?
Refleksjon over egen praksis er viktig. Metarefleksjon er det vi gjør når vi prøver å beskrive hva vi gjør i selve handlingen og refleksjonen over dette. Og kanskje vi da kan bruke blogg for å få helsefagarbeidereleven til å reflektere over egen praksis? Det kan kanskje bli vanskelig å få deltakerne til å starte med blogging, men vi kan gjennom oppgaver inne i its learning, få deltakerne til å skrive innlegg i et diskusjonsforum. Der kan de også kommentere hverandres innlegg. Det er kanskje tryggere, da det er kun deltakerne i det faget som kan se innleggene. Dette kan i alle fall være en start. Vi nettlærere i dette faget har hele tiden vært opptatt av å  koble teori til praksis. Vi har flere oppgaver hvor de skal reflektere over praksis, og oppgaver med situasjonsbeskrivelser. Flere av deltakerne våre har masse gode praktiske kunnskaper, så vi må hjelpe dem til å få teoretiske kunnskaper bak handlingene. 
Its learning og Skype er de læringsarenaene vi normalt bruker, men kanskje blogg kan brukes etterhvert? Ulike samskrivingsverktøy som etherpad og google doc. kan også brukes til læringsfellesskap, kanskje?


7 kommentarer:

  1. Gode informasjon og brukervennlig presentasjon i ditt innlegg. YouTube-vidoen hadde en god oppbygging av tekst og bilde. For noen tegneferdigheter! Dine refleksjoner er spennende med tanke på de muligheter som finnes og som venter på sin eventuelle forløsning i en undervisningssituasjon. Virker som du er godt i gang både med studiet og ta i bruk lærdommen.

    SvarSlett
  2. Takk, Kari. Synes det er spennende å prøve ut nye tekniske utfordringer..

    SvarSlett
  3. Kort og presist om det også vi bedriver. Du er flink til å få frem det viktige - her også med illustrasjonen fra videoen. Refleksjon, metarefleksjon og læringsfellesskap for deling.
    Blogger kan "stilles inn" slik at bare inviterte får tilgang.

    SvarSlett
  4. Takk for tilbakemelding, Thomas. Nyttig å vite at bloggen kan "privatiseres"..

    SvarSlett
  5. Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.

    SvarSlett
  6. Denne presentasjonsform med tekst og bilde er veldig god, og absolutt noe som vil være nyttig for mange som synes det er vanskelig å huske det de leser. Dette er noe jeg kunne tenke meg å bruke mer av som undervisningsform. Beate, dette er virkelig en blogg som syder av engasjement. Jeg følger gjerne med videre.

    SvarSlett
  7. Takk for tilbakemelding, Inger. Vi får fortsette å øve oss på SnagIt og Camtasia, så får vi vel ut noen flere videoer i faget vårt.

    SvarSlett